Aveo Carindale

Retirement community renewal enriches connections

 

AVEO has opened the doors to stage 1 of its Carindale redevelopment, featuring two multi-storey, contemporary apartment buildings designed by Deicke Richards. The buildings are part of a larger renewal project planned to integrate seniors living and residential aged care for an existing AVEO site. DR produced a site master plan that delivered greater density, more green space and shared facilities, encouraging social connection. The stage 1 development enables retiree residents to remain living independently as part of their local community, even as their needs change.

The new buildings comprise one, two and three-bedroom apartments with an exceptional quality of interior finish, plenty of natural light and a generous sense of space. The development includes recreational and dining amenities including the restaurant, bar, library/business centre, outdoor swimming pool, gymnasium, movie theatre, games room, activity room and a beauty salon. There are also consulting rooms to accommodate a GP and allied health and care professionals.

The buildings were designed to maximise their desirable position, with communal areas looking eastward over leafy parkland. Carindale Retail Complex is located immediately adjacent to the apartments. An arbor reaches north-south through the site, defining circulation and creating at grade entries. DR’s design strategies for managing scale within the site were key to securing local authority support for the desired height.

Once all stages are complete, the development is intended to provide 400 independent living units and a thriving retirement community lifestyle.

Client

Aveo

Year

2019

Photography

Christopher Frederick Jones