Sunnybank Hills State School – New Learning Centre

A renewed campus facilitates dynamic, connected learning opportunities

 

 

Sunnybank Hills State School is embracing the opportunity to renew its campus — replacing a collection of ageing, demountable teaching spaces and adding a new two storey Learning Centre. The new Centre features 19 General Learning Areas (GLAs) and five Outdoor Learning Areas (OLAs) and is primarily oriented to the north. A clerestory roof form, which DR often advocates for dual-loaded buildings, will invite abundant natural light into the space and enhance natural ventilation.

The GLAs feature operable walls enabling them to open to each other. This flexibility encourages dynamic learning opportunities, and the scope to easily accommodate current and future pedagogy. An inventive kitchenette design, within the OLAs, will facilitate easier collaborative learning. Strategically positioned, these outdoor spaces intuitively intersect with the GLAs improving legibility and amenity of the large floorplan. Their position and size at the ends of the circulation spines also enable healthy passive ventilation.

At ground level, a large and adaptable undercover outdoor area provides a space for students to gather. The area also offers pleasing prospect over playing fields and established trees, taking advantage of the gently sloping site. The project has also allowed for the extension of existing landscaped courtyards, improving site flow and connection.

Client

Department of Education

Year

In Construction